Cukrářský průvodce
Objevte svět cukrářských, technik, triků a inspirace!
V rubrice "Cukrářský průvodce" najdete užitečné návody, podrobné postupy a tipy, které vám pomohou zdokonalit vaše cukrářské dovednosti.
Naučte se pracovat s jedlým papírem, vytvářet dokonale hladké dorty, používat různé druhy dekorací a mnoho dalšího.
Rubrika je určena pro začátečníky i pokročilé, kteří chtějí posunout své pečení na vyšší úroveň a vytvořit sladké výtvory, které nadchnou nejen chuťově, ale i vzhledem.
Staňte se mistry cukrařiny s naším průvodcem!
Co je fondánový list?
Fondánový list je tenký plátek fondánu, který se používá k dekoraci cukrářských výrobků, jako jsou dorty, cupcakes, sušenky nebo jiné sladkosti.
Fondánový list má čistý, jemný povrch který umožňuje kvalitnější tisk.
Jak fondánový list používat
Lze jej snadno aplikovat bez nutnosti použití DecorGelu.
Fondánový list přiložte na hladký povrch a jemně přitiskněte.
Vhodné povrchy
Fondánový list lze aplikovat na různé druhy povrchů od fondánu, čokolády, až po různé krémy.
Pozor! Pokud chcete použít krémy s vyšším obsahem vody (smetanové apod.) doporučujeme Fondánový list aplikovat co nejkratší dobu před podáváním (max. 1 hodinu), aby nedošlo k jeho poškození z důvodu vlhkosti.
Jedlý papír je oblíbeným cukrářským pomocníkem, který dokáže proměnit obyčejné dorty, cupcakes nebo sušenky ve skutečná umělecká díla. Pokud s ním pracujete poprvé nebo hledáte tipy na zdokonalení své techniky, připravili jsme pro vás praktický návod, jak jedlý papír správně používat.