Domácí čokoládové pralinky s ganache náplní

Pink Minimalist Skincare Brand Comparison Chart Table Graph (10)

Ingredience:

Na čokoládový obal:

  • 200 g kvalitní hořké nebo mléčné čokolády

Na náplň (ganache):

  • 100 ml smetany ke šlehání (min.30 %)
  • 100 g čokolády (hořké nebo mléčné)  (např. Schokinag hořkou čokoládu 58% nebo mléčnou čokoládu 34% )
  • 1 lžíce másla (volitelné pro jemnost)
  • Případně: pár kapek rumu, vanilkového extraktu nebo kávového likéru

 

Postup:

1. Temperujeme čokoládu:

Postupujte podle návodu Jak správně temperovat čokoládu.

Tuto čokoládu použijete k vytvoření "skořápky" pralinek.

Pink Minimalist Skincare Brand Comparison Chart Table Graph (2)

2. Vytvořte čokoládové formičky:

Pink Minimalist Skincare Brand Comparison Chart Table Graph (3)

  • Nakloňte formu tak, aby čokoláda pokryla všechny stěny.
  • Otočte formu dnem vzhůru nohama a nechte přebytečnou čokoládu vykapat.

Pink Minimalist Skincare Brand Comparison Chart Table Graph (4)

  • Dejte chladit (lednice 10-15 min.), dokud neztuhne.

3. Připravte ganache náplň

  • Zahřejte smetanu téměř k varu, ale nevařte.
  • Nalijte ji na nasekanou čokoládu a nechce 1 minutu stát.

Pink Minimalist Skincare Brand Comparison Chart Table Graph (7)

  • Poté míchejte dohladka. Přidejte máslo a případně aroma.
  • Nechte ganache zchladnout, ale neztuhnout.

Nebo můžete použít již hotovou Bíloumléčnou nebo tmavou ganache.

4. Naplnění pralinek:

  • Do připravených čokoládových skořápek nalijte nebo nastříkejte ganache - ne až po okraj (ponechte cca 1-2 mm).

Pink Minimalist Skincare Brand Comparison Chart Table Graph (8)

5. Uzavření pralinek:

  • Na vršek nalijte tenkou vrstvu temperované čokolády a uhlaďte stěrkou.
  • Nechte ztuhnout (ideálně  v lednici 20 - 30 min.)

 

6 .Vyklepnutí pralinek:

  • Opatrně vyklopte z formy
  • Skladujte v chladu  (ne však v lednici, aby nenasákly vlhkost).

 

Tipy na varianty:

  • Do středu náplně vložte lískový oříšek, karamelovou kuličku nebo sušené ovoce.
  • Nahraďte část smetany kokosovým mlékem pro exotickou chuť
  • Vyzkoušejte bílou čokoládu s malinovým pyré.
  • Ke zdobení můžete použít také Transfer folie na čokoládu.